blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG neanderthal
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Neanderthal



10 top PC hier pre mladých environmentalistov
pridal Neanderthal 11.5. 2015 o 21:37

10) The Endless Forest

V roli akéhosi kopytníka s humanoidnou tvárou beháte po zelenom lese plnom potôčikov, jeleňov a iných foriem života. Len tak. Bez deja. Nepoškvrnená príroda, mýtická atmosféra, ambient hudba, žiadny čas... a žiadny konkrétny cieľ. Táto biocentrická virtuálna realita je alternatívou k dušu drásajúcemu hluku prekliatych áut a mesta prerážajúcemu cez zatvorené okná našich izieb.

 

9) Food Force 2

V tejto budovateľskej stratégii máte hodnosť hlavy osady, v ktorej zopár rôznych typov stavieb treba apgrejdovať a sledovať stav prostriedkov, ako liekov v nemocnici a učebníc v škole, ktoré hladní študenti asi desiatujú, lebo za 5 herných dní zo školy zmizne zo 30 učebníc. Na farme sa síce pestujú samé chutné a výživné vegánske potraviny, a preto by ľuďom k stravovaniu nemalo nič chýbať, ale iný kraj, iné chúťky. Rozvoj, viac ľudí, menej miesta, a ďalší ľudia a ďalšie osady a ďalšie hladné a nevzdelané a choré deti... možno by tých Indov mal niekto upozorniť, že existuje také niečo ako kondómy.

 

 

8) EcoRescue - Project Rainforest

Jednoduchá odklikávačka, ktorá sa v podstate nedá prehrať. Eko-tím Vás pošle zachraňovať prales, a to takým spôsobom, že fotiť jašterice a odpratávať odpadky okolo buldozérov. Buldozéry sa ale odpratať nedajú, čiže je to taká ochrana pralesa, jak ochrana neobnoviteľných zdrojov solárnymi panelmi vyrábanými z neobnoviteľných zdrojov, chcem tým povedať - neriešenie koreňa problému. No hra je určená pre nižšiu vekovú kategóriu a nápad sa cení, mladí sa musia vzdelávať. A nie že by nebolo z čoho, z tých rečí čo Vám tam porozpráva kolegyňa, budete môcť napísať brožúrku pre Greenpeace.

 

 

7) Democracy 2

Hra prostredníctvom simulácie ukazovateľov štátnej politiky nabáda mladých, aby chodili voliť. Hráč si môže vybrať svoje politické spektrum, a teda vy, mladí environmentalisti, máte možnosť vo svojej virtuálnej krajine zaviesť povinné recyklovanie, zrušiť výstavby ciest, benzín zdaniť tak že motoristom zostane ledva na bicykel, zakázať povrchové bane a geneticky modifikované potraviny, zdaniť používanie plastových tašiek, uzákoniť zvieratám práva, a následne zaviesť trest smrti, zafinancovať modernizáciu zbrojenia policajtov, špiónov a vojakov, aby ste ubránili svoju Stranu a zelenú budúcnosť pred hnevom motoristov, kapitalistov a liberálov. Ak by ste nenašli inšpiráciu tu, alternatívou pre vás je hra People Power: The Game of Civil Resistance, kde si môžete nacvičiť taktiku formou odporu zdola.

 

6) Deer Avenger 2: Deer in the City

Táto lovecká FPS arkádovka obsahuje tri lovné revíry - podnikateľskú kanceláriu, poľovnícku krčmu a sedlácku prímestskú štvrť s rodinnými domami - v ktorých je množstvo rôznych typov dvojnohej zvery na odstrel. Okrem strieľania zvery môžete likvidovať aj zariadenie objektov, čím tiež získavate body. A čo je na tom environmentálne? No, zabi bobra, zachrániš strom!

 

5) Deer Avenger 4: The Rednecks Strike Back

Jeleň sa mstí už po štvrtýkrát, v štyroch nových lovných revíroch a tento krát s pohľadom z tretej osoby. S jeleňom sa môžete schovať do krovia, zatrúbiť na vábičku a čakať, kým zver dobehne, alebo na ňu môžete vybehnúť vy tvárou v tvár ako pravý bojovník. Na výber máte 12 zbraní, pribudla tiež možnosť zavesiť si trofeje doma v jaskyni na stenu.

 

4) Steer Madness

Hráte za vola, s ktorým beháte (a bicyklujete) po meste a spáchate menšie ekologicky motivované sabotáže v miestnom mäsiarstve, fastfúde, kožušníctve, pokusnom laboratóriu, veľkochove a vo voľnom čase polepíte celé mesto nálepkami. Hra má povedomý podnázov "Grand Theft Tofu", no veľké nádeje do nej nevkladajte, váš vôl je pacifista a nemôže ničiť autá, výklady, ľudí, ani iné predmety. Vegánsky aktivista musí byť nenásilný, to je akési pravidlo.

 

3) State of Emergency

Ste člen hnutia Freedom, ktoré bojuje proti monopolu s názvom Korporácia, a tým pádom môžete ničiť všetkých a všetko naokolo, lebo všetci a všetko patrí Korporácii. Môžete podpáliť obchody, banky, vyhodiť do vzduchu benzínové pumpy, vozidlá, alebo sa napríklad len hrať s popolníkmi a rozbíjať nimi výklady. Za civilistov sú nejaké penalty, ale s tým si netreba lámať hlavu, pretože medzi nimi sa skrývajú vaše ciele - SBS-kári, gangy a tí, čo sa pomiatli z propagandy konzumerizmu - takže keď hodíte do davu zápalnú bombu alebo granát, vždy budete bodovať. Ak ste toto nehrali, je zaručené, že ešte nikdy ste si čas strávený v supermarkete neužili.

 

2) James Cameron’s Avatar: The Game

Hráte za kolonizátora, ktorý na planéte Pandora síce zozačiatku bezohľadne vybíja miestnu faunu, no rýchlo mu to cvakne, zastrelí svojho generála a prikloní sa na stranu domorodých Na'viov. Príbeh s inšpiratívnou spiritualistickou atmosférou, kde pandorská Eywa je ekvivalent zemskej Gaie, sa odohráva v prekrásnych mimozemských pralesoch, ktoré čistíte od ľudských parazitov, obrích buldozérov v povrchových baniach a iných strojov.

 

1) Plague Inc: Evolved

Bolo by vôbec možné zachrániť svet bez toho, aby sa odstránil ten základný faktor, ktorý ho ničí? V tejto hre sa tieto hlúpe otázky nepýtate, ale konáte. Musíte strategicky rozšíriť po svete vírus, baktérie, alebo parazitov, ktoré vyhubia ľudstvo. Verím, že sa vám všetkým zachraňovanie sveta zapáči tak ako mne. POZOR: skvelá alternatíva tejto hry: Bio Inc. Redemption!

 

BONUS) Fallout 3

Čo je na tejto hre environmentalistické? Nič. Avšak predstavuje záblesky budúcnosti, následky civilizácie - choroby, po ktorej ostala otrávená voda, radiácia, dôsledky genetických experimentov na ľuďoch a ľudské stáda v znesiteľnejších počtoch. Dokonale simuluje varovný scenár post-atómových vekov ľudskej ľahostajnosti. Máte možnosť morálne dozrieť zvolením si perku Přítel zvířat, vďaka čomu už nebudete so zvieratami nikdy musieť bojovať, ujať sa túlavého ale verného kríženca Žeryka, napomôcť šíreniu života z Oázy - jediného zeleného miesta v pustatine - rozosievaním semien stromov, ale hlavne vypustením modifikovaného vírusu do zdrojov pitnej vody, čím zabránite znovuoživeniu druhu, ktorý takmer zabil život na vlastnej planéte, ale naopak, dáte šancu planéte k uzdraveniu. Ruiny Bieleho domu sú len začiatkom.

 



Prístupov 7508
Kvalita článku
(100%) hlasov 3

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
10 top PC hier pre mladých environmental...
[ 11.5.2015] (príspevkov 2)
15 top online hier pre mladých environme...
[ 13.9.2014] (príspevkov 4)